MDKwebdesign werkt met het CMS Joomla!

Nieuwsflits

03-11-2013
Nieuwe referentie:
Lees hem hier


16-10-2013
Nieuwe website:
www.rekreatoer.nl


30-10-2013
Nieuwe website:

www.care4bikes.nl


11-09-2013
Flyer ontworpen:
Foto op facebook


08-08-2013
Nieuwe website:
www.thijstheunissen.nl


29-06-2013
Nieuwe website:
www.dphc.nl


14-05-2013
Film montage:
www.youtube.com

Oudere nieuwsflitsen >
Home > Werkwijze
Bericht
  • EU e-Privacy Richtlijnen

    Deze website gebuikt cookies voor het beheer van toegang, navigatie en andere functies. Door het gebruiken van onze website stemt U toe dat we dit soort cookies plaatsen op Uw apparaat

Werkwijze

Mijn werkwijze verloopt via 3 stappen. Bij iedere stap onderhoud ik nauw contact met de klant. Het makkelijkste daarbij is contact via e-mail of online, zoals MSN. Hierdoor is het mogelijk snel en veel contact met elkaar te hebben. Wilt u toch eerst uw opdracht persoonlijk doorspreken, geef dat dan aan. Ik heb de mogelijkheid om klanten te ontvangen, bij voorkeur in de avonduren. Indien gewenst kan ik ook bij de klant langsgaan.*

Maatwerk

aatwerk

"Op maat, precisie en flexibiliteit".
Bepalen wat uw doel van uw website is, is misschien wel de belangrijkste stap in het proces.Benodigdheden

Wanneer u besluit mij uw website te laten maken, heb ik het volgende nodig om aan de slag te kunnen gaan:

De gegevens van uw webhost, FTP en/of server.
Wanneer u Joomla! nog niet heeft geïnstalleerd, moet het CMS installatiepakket van Joomla op uw server gezet worden, hiervoor is toegang nodig tot uw server. Heeft u meerdere websites op 1 server staan, dan mag u er vanuit gaan dat ik alleen werk aan de website waarvoor uw opdracht heeft gegeven. Elke installatie heeft 1 database nodig. Deze moet via de webhosting worden aangemaakt. Toegang tot de server is tevens belangrijk wanneer bepaalde "rechten" op de server moeten worden aangepast.

Heeft u nog geen webhost en overweegt u uw website te laten ontwikkelen door MDKwebdesign, dan doet u er verstandig aan ook de webhosting af te nemen via MDKwebdesign. Niet iedere provider/hostingbedrijf is namelijk geschikt voor Joomla!

 

Doel bepalen

Wilt u de mensen informeren over iets persoonlijks, wilt u een site met puur nieuwsberichten of wilt u iets verkopen?

In de eerste fase van het proces ga ik samen met u op zoek naar de kern van uw site. Het is belangrijk om zo helder mogelijk te omschrijven waar uw website voor gaat dienen, immers alleen dan kan ik maatwerk leveren. Misschien heeft u zelf al hele duidelijke ideeën en is het alleen een kwestie van overbrengen, maar het kan ook zijn dat uw ideeën nog niet zo ver gevorderd zijn. Samen bepalen we dan een beginpunt, van waaruit onze zoektocht kan starten.


 

Structuur en kleur

Afhankelijk van uw ideeën zal er er een zoektocht gestart worden; heel belangrijk daarbij is dat we eerst de structuren bepalen, voordat we de jungle aan kleuren en mogelijkheden in duiken.

Een voorbeeld van een veelgebruikte indeling ziet u hier.

Mogelijke indelingIk zal u helpen met het bepalen van de structuur; een site moet namelijk ook weer niet teveel van de webnormen afwijken. Een afwijkende site kan verrassend zijn, maar men moet niet te lang moeten zoeken naar een menu of bijvoorbeeld contactgegevens....anders zijn uw bezoekers alweer snel weg, en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ik zal u vragen rond te kijken naar verschillende websites; wat vindt u nu fijn? Een menu aan de linkerkant, of rechterkant, of bovenlangs?

 

Dan is het van belang dat we op zoek gaan naar het juiste uiterlijk, en daarvoor moeten we bepalen wat uw kleuren worden. Ik help u op weg met een aantal basisregels, maar verder vraag ik u vooral om veel te surfen en te kijken wat u aanspreekt.

 

Eventueel help ik u op weg door kleurstijlen aan te maken, zodat u kunt zien hoe kleuren naast elkaar gebruikt kunnen worden. Soms kies ik er ook voor om te beginnen met het bouwen van het template, vaak wordt dan duidelijker hoe het allemaal ten opzichte van elkaar kan werken.

 

Template ontwerp

Ik kan zelf simpele templates ontwerpen op basis van de uitkomsten van onze zoektocht. De mogelijkheden qua design zijn bijna oneindig. Ik ontwerp verschillende voorbeelden en laat u afbeeldingen zien van de ontwerpen. Het ontwerp dat u het meest aanspreekt zet ik online.

Indien u wilt kunt u ook bij het ontwerpen aanwezig zijn. Groot voordeel is dan dat u direct kunt aangeven of u een wijziging mooi vindt of niet. Indien u kiest voor een zelfgemaakt template waarbij u bij het ontwerp bij wilt zijn, zoeken we een avond uit om het ontwerp tot stand te brengen. Dit gebeurt bij mij thuis en duurt ongeveer 3 uur. (Dit kan niet bij u, vanwege de software die ik op een vaste pc heb draaien!)

Ik maak daarna van het ontwerp een template en zal die op uw website installeren. Het verdere verloop kunt u online meemaken; u krijgt een accountnaam en kunt zelf op ieder tijdstip van de dag inloggen. Eventueel kunnen er dan nog wat kleine wijzigingen aan het design gedaan worden. Graag hoor ik van u hoe de wijzigingen u bevallen.

 

Het zou ook kunnen dat u zelf al op zoek bent gegaan naar een gratis template. Er zijn veel gratis templates op internet te vinden. Zoals bijvoorbeeld:

Themza | siteground | Kangainternet | Osskins | Joomla24.
En gratis template kan ik nog wat op maat maken door bijvoobeeld foto's te vervangen, andere lettertypes of kleuren te gebruiken. Helaas is niet bij ieder template alles te veranderen.

 

Maar een veel groter, mooier en moderner aanbod is er te vinden in de commerciële templates*:

JoomlartIceThemeATICT | Rockettheme |   Pixelsparadise | YouJoomla* | Bonusthemes | Gavick | JoomlaBamboo* | JoomlaJunkie* | JoomlaPraise | JoomlaXTC | Shape5* | TemplatePlazza* | YouTheme | NeoJoomla | JoomlaShack* | Joomladesigns* | Templateworld | ThemeLayout | CMSLounge| iTemplater | TemplateMonster.

* Indien u een commercieël template kiest, komen de kosten bovenop de kosten van het webpakket.

 

 

De volgende stap is dan het gaan vullen van de site. Hierbij is de dynamiek van belang...

 

Dynamiek

ynamiek

"Energie, beweging en kracht".
Dynamiek is belangrijk, u wilt namelijk dat mensen op uw site blijven rondkijken.Wat is dynamiek?

Dynamiek wil niet altijd zeggen dat er bewegende beelden, dansende poppetjes of popup schermen worden getoond. Dynamiek is er al door een link te maken naar een artikel, mensen kunnen laten bladeren door uw site. Maar dynamiek kan ook zijn een gastenboek of forum en natuurlijk is social media tegenwoordig erg belangrijk. Durf is ook erg belangrijk... daardoor zal uw website verfrissend en vernieuwend ogen en mensen aantrekken...

Er is veel mogelijk, samen met u zal ik bespreken wat uw wensen zijn.

 

Vooraan beginnen: uw homepage

We beginnen met het maken van een homepage; een korte bondige tekst is nodig om te vertellen waar de website voor dient. Ik vraag u een tekst aan te leveren, wat voldoet aan in ieder geval de volgende vraag: Waar of voor wie is de website bedoelt?
 

Het menu

Vandaaruit gaan we verder werken; een menu-indeling moet worden gemaakt en misschien ook wel een submenu. Een menu moet logisch zijn en heldere benamingen hebben. Ik kan u daarbij adviseren, maar vraag wel van u het menu te bedenken.
 

Het leeft!

Daarna gaan we kijken wat we met de inhoud van de website gaan doen; wilt u nieuwsberichten op uw homepage laten weergeven? Wilt u mensen lokken met een advertentie op uw homepage? De inhoud van de website levert u zelf aan; dit noemt men "content". Indien u moeite heeft om goede teksten te schrijven kan ik dat eventueel van u overnemen tegen een geringe meerprijs. Informeer naar de mogelijkheden.

De beslissingen die we gaan nemen zorgen ervoor dat uw website dynamisch wordt; het leeft!!

 

Kwaliteit

waliteit

"Mate waarin iets goed is".
Het hele proces door wordt u betrokken bij de bouw en het ontwerp van de site.Testen

Ik wil van u horen wanneer iets goed is en wanneer niet. Want kwaliteit leveren kan alleen als de klant tevreden is. En daar streef ik naar!

 

De hele bouw bent u al betrokken geweest. In de testfase vraag ik u de website te (laten) bekijken en mij te laten weten of u echt tevreden bent. Daarnaast vraag ik nog vrienden en familie om de site te bekijken, overal te klikken en vraag naar hun reactie. Tevens laat ik uw website bekijken door een aantal collega ontwerpers. Alle opmerkingen en adviezen weeg ik af en in overleg met u verander ik de laatste dingen.

 

Handleiding

Als beide partijen akkoord zijn, zet ik de website online. U krijgt dan van mij een volledig op maat geschreven handleiding en eventueel een uitleg erbij. Deze uitleg is zeer praktijkgericht; met de handleiding erbij zal ik samen met u de hele website doorlopen en de meest voorkomende handelingen oefenen.

 

Support

Na de oplevering van de site gooi ik u niet in het diepe; afhankelijk van het gekozen pakket blijf ik u gedurende een periode op afstand ondersteunen. Dit betekent niet dat ik uw website geheel ga onderhouden, indien u dit wel wenst of juist zoekt, is dat wel bespreekbaar. Maar ik zal u helpen bij het probleem; niet alleen het probleem oplossen, maar u ook helpen het probleem te begrijpen, zodat u de volgende keer de oplossing zelf zult vinden!

 

Na de oplevering en de supportperiode kunt u helemaal zelf uw website onderhouden.

 

* Eventueel reiskosten worden op uw eindafrekening gefactureerd.